Arno van Roosmalen vertrekt als directeur van de Haagse kunstinstelling Stroom. In een aanvullende verklaring laat de kunstinstelling dat "een en ander te maken heeft met recente publicaties over wangedrag van een kunstenaar" die Stroom een podium heeft geboden.

Op de website van Stroom laten beide partijen weten dat is besloten om "in goed onderling overleg en op basis van wederzijds vertrouwen de samenwerking niet langer voort te zetten".

NRC schreef op 31 oktober over grensoverschrijdend gedrag van deze kunstenaar. Twintig mannen en vrouwen beschuldigden hem in dat artikel van aanrandingen, verkrachtingen, huiselijk geweld en intimidatie.

Volgens de krant kreeg de kunstenaar twee keer podium bij Stroom, de laatste keer in 2017 tijdens een grote duo-expositie die door Van Roosmalen was samengesteld. Dit gebeurde volgens NRC ondanks waarschuwingen die Van Roosmalen ontving over het gedrag van de kunstenaar.

Het bestuur was al met Van Roosmalen in gesprek over de invulling van zijn directeurschap. De negatieve media-aandacht heeft dat proces versneld, aldus het bestuur.