Museum Panorama Mesdag krijgt 80.000 euro om educatieactiviteiten, tentoonstellingen en bijbehorende publieksbegeleiding aan te passen aan de anderhalvemetercriteria.

Het gaat om een eenmalige subsidie van het Kickstart Cultuurfonds. Daarin zijn diverse organisaties vertegenwoordigd zoals BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, de VandenEnde Foundation, Fonds 1818 en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Directeur Minke Schat zegt vereerd te zijn met de erkenning van het fonds, dat geld uitkeert aan culturele instellingen die het moeilijk hebben als gevolg van de beperkende coronamaatregelen. "De crisis raakt ons als particuliere instelling, zonder structurele subsidies, extra hard", zegt ze. "Als museum willen we met het erfgoed van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, ook in deze taaie tijden, een breed en divers publiek blijven inspireren."

Het Kickstart Cultuurfonds biedt ook financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen en producenten van professionele podiumkunsten om aanpassingen aan de anderhalvemetersamenleving door te kunnen voeren. Ook het Kunstmuseum Den Haag, museum Beelden aan Zee en kasteel Duivenvoorde in Voorschoten kunnen op een bijdrage rekenen.