Bloemen zijn neergelegd voor de overleden Gita Reyers in Den Haag. Maandagavond maakte de politie bekend dat het haar levenloze lichaam is, die zaterdag in de woning in het Haagse Leyenburg werd gevonden. De 26-jarige Zoetermeerder die hiervoor werd aangehouden blijft vastzitten.

Reyers werd door haar familie op 9 oktober als vermist opgegeven. Afgelopen weekend plaatsen haar ouders en andere familieleden een videoboodschap op Facebook. Daarin riepen ze op naar haar uit te kijken.

Het bleek te laat, want nadat de politie de afgelopen weken al verscheidene keren bij haar huis was gezien, stapte de politie zaterdagmiddag haar woning binnen op de eerste etage van de portiekflat aan de Wognumstraat en vond het lichaam van de overleden vrouw. Pas zondagavond was het politieonderzoek in de flat afgerond.

De familie zat nog lang in onzekerheid of de vrouw die daar werd gevonden, Reyers was. Aan die onzekerheid kwam maandagavond een einde toen de politie ook bekendmaakte dat het levenloze lichaam inderdaad van haar was.

Buurtbewoners vertellen dat ze uit de woning vaak knallende ruzie hoorden tussen haar en haar vriend. Zij zou de relatie hebben willen verbreken. Op Facebook is eind september een nieuw profiel van haar aangemaakt, waarbij het lijkt of iemand haar het leven zuur wil maken, met een verzoek naar het huisadres te komen voor seks. Of de 26-jarige Zoetermeerder die vastzit haar vriend was, is onduidelijk.

Reyers was volgens haar profiel op Linkedin een pedagogisch medewerker die op zoek was naar nieuw werk.