De politie heeft eerder deze week een 48-jarige man en een 60-jarige man uit Den Haag en een 38-jarige man uit Bleiswijk aangehouden die hadden geprobeerd een partij van 1.200 kilogram heroïne uit Engeland te naar Nederland smokkelen. De twee mannen uit Den Haag kwamen er in een loods in Honselersdijk achter dat de drugs al was onderschept.

De drugs met een waarde van 36 miljoen euro werd in de Engelse haven Felixstowe al onderschept. Het was de op een na grootste heroïnevangst in Groot-Brittannië ooit, meldt de Nederlandse politie, die samenwerkte met collega’s uit Engeland en België.

Agenten hielden in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen uit Den Haag aan die in een loods in Honselersdijk bezig waren een container met balen rijst te lossen. Ze dachten dat de heroïne nog tussen de rijst zat verstopt, maar die was dus al in Engeland onderschept.

Zeecontainer

De chauffeur van de vrachtwagen die de zeecontainer van het Belgische Antwerpen naar Honselersdijk had vervoerd, werd in zijn woning in Bleiswijk opgepakt.

In Engeland werd een 45-jarige man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte smokkel. De drie verdachten zijn vrijdag voor de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft hun bewaring met twee weken verlengd.