Vier Rotterdamse verdachten van de beroving van een vrachtauto van PostNL op het Forepark in Den Haag, blijven in voorarrest. Dat heeft de Haagse rechtbank woensdag besloten. Tijdens de overval op 3 februari deden twee mannen zich voor als agent door een poloshirt van de politie aan te trekken.

De twee nepagenten gaven vanuit een auto de chauffeur van PostNL het bevel te stoppen. Ook moest hij de laadruimte openen, zogenaamd voor een controle op cocaïne. Vervolgens namen de verdachten met twee handlangers een grote hoeveelheid pakketten mee uit de vrachtwagen. De buit had een totale waarde van 80.000 euro en bestond uit mobiele telefoons en andere goederen. De overvallers sloten de chauffeur op in de laadruimte.

Woensdag vroegen de vier verdachten uit Rotterdam de rechter om uit voorarrest vrijgelaten te worden. De twee handlangers, allebei 26 jaar, beweerden dat ze helemaal niet wisten dat een chauffeur overvallen zou worden. Ze dachten dat ze alleen maar de lading gingen stelen.

Een derde verdachte van 27 jaar had het shirt van de politie gedragen tijdens de overval en zou de chauffeur gestopt hebben. De verdachte, verklaarde "ontzettend stom" te zijn geweest. De vierde verdachte, een 28-jarige Rotterdammer die zich ook als politieagent verkleed zou hebben, was niet op de zitting. Hij ontkent deelgenomen te hebben aan de overval.

De officier van justitie verzette zich woensdag tegen de vrijlating van de verdachten. De rechtbank vond dat er ook "ernstige bezwaren" zijn tegen opheffing van het voorarrest. De zaak wordt op 16 december inhoudelijk behandeld.