Voor de vuurwerkshow die zaterdagavond voor de boulevard van Scheveningen werd gehouden, had de gemeente Den Haag 134.000 euro gemeenschapsgeld over.

Tot het laatste moment was de voorstelling met drones en vuurwerk geheim gehouden en het was dan ook een relatief kleine club bezoekers van het strand en de boulevard die genoten van het schouwspel.

Normaal heeft Den Haag 150.000 euro subsidie voor het Internationaal Vuurwerkfestival over, maar dan komen er ook duizenden bezoekers richting Scheveningen.

Juist om te voorkomen dat er alsnog grote aantallen mensen naar Scheveningen zouden komen, is geen ruchtbaarheid aan deze speciale show gegeven.

Eisen

Volgens een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines wilde Den Haag ook graag een vuurwerkfestival. In 2018 kwamen zoveel mensen op het vuurwerkfestival af, dat de gemeente in 2019 strengere eisen stelde. Daar kon op dat moment niet aan voldaan worden, waardoor het festival niet doorging.

Nu dreigde de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Bovendien gaat het, zegt hij, niet alleen om bezoekersaantallen. Het vuurwerkfestival is goed voor de bekendheid en het imago van Scheveningen en deze ‘festival/guerilla-actie’ draagt daar aan bij.