Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag celstraffen van 30 en 24 maanden geëist tegen drie mannen die worden verdacht van het vervalsen van enkele tienduizenden euro's. Ze werden begin dit jaar aangehouden in Den Haag.

De zaak kwam bij de politie in beeld toen de vader van een jonge vrouw melding maakte van vals geld. Toen agenten de woning van de vrouw doorzochten, vonden ze een tas met daarin 26.000 euro aan contant geld. Ook werden er op een laptop meerdere bestanden gevonden die nodig zijn voor het vervalsen van geld, zoals foto's van watermerken en een bestand met instructies.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw een relatie had met een 21-jarige man uit 's-Gravenzande die samen met twee vrienden, een 21-jarige Hagenaar en een 24-jarige Nootdorper, het huis van de vrouw zou gebruiken om geld te vervalsen. In de woning van de 21-jarige Hagenaar troffen agenten de bewoner en de man uit Nootdorp aan. Daarnaast werd 40.000 euro aan contant geld gevonden.

De twee werden aangehouden, net als de 21-jarige man uit 's-Gravenzande die al bij het OM in beeld was wegens een oplichtingszaak. Het OM eist een celstraf van dertig maanden tegen hem, de twee andere verdachten hoorden 24 maanden tegen zich eisen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.