De 37 mensen die zondag zijn aangehouden tijdens de vooraf verboden antilockdowndemonstratie op het Malieveld in Den Haag zijn weer op vrije voeten. Dat zegt de politie maandagmiddag desgevraagd tegen NU.nl.

Het meerendeel heeft een proces-verbaal gekregen voor het niet opvolgen van het noodbevel van waarnemend burgemeester Johan Remkes om niet te demonstreren.

"Een aantal" demonstranten maakte zich ook schuldig aan het beledigen van een ambtenaar in functie. Exacte aantallen werden niet vrijgegeven door de politie.

De demonstranten wilden protesteren tegen de coronamaatregelen die door het kabinet zijn ingesteld. Een protest vorige week zondag liep uit de hand toen relschoppers de confrontatie zochten met de politie.

Grote politiemacht ingezet om nieuwe rellen te voorkomen

De gemeente wilde een herhaling van de rellen van afgelopen zondag voorkomen en zette een grote politiemacht in op en rondom het Malieveld.

De actiegroep Viruswaanzin had vorige week opgeroepen ook deze week naar het Malieveld te komen. Burgemeester Remkes van Den Haag had dit echter verboden. Ook de rechter verbood zaterdag de demonstratie.

Politie arresteert antilockdownbetogers bij protest in Den Haag
87
Politie arresteert antilockdownbetogers bij protest in Den Haag