In het voormalige schoolgebouw aan de Zeezwaluwstraat in Duindorp komen huurwoningen voor maatschappelijke beroepsgroepen zoals het onderwijs, de zorg en de politie. Dat laat de gemeente Den Haag woensdag weten.

Het gebouw verloor enige jaren geleden zijn functie als school. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu bepaald dat er huurwoningen komen. Dat zorgt voor meer verschillende woningen in de wijk terwijl het karakteristieke pand wordt behouden. Het moet volgens de gemeente Den Haag ook bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt.

"Ook tijdens de coronacrisis zien we hoe belangrijk deze groepen zijn voor Den Haag. We bieden ze een plek in een echte Haagse wijk. Dat is goed voor Duindorp en de Duindorpers", zegt wethouder Boudewijn Revis.

Voor de herontwikkeling was van belang dat het karakteristieke gebouw voor Duindorp behouden zou blijven. De Koninklijke Haagse Woningvereniging had daarom een plan ontwikkeld waarin het gebouw wordt omgezet tot zestien betaalbare huurwoningen. De meeste woningen worden voorzien van een tuin of balkon en de groene inrichting van het binnenterrein wordt versterkt.