FNV Offensief Rotterdam, Zorggroep Delft en Wij Zijn de Thuiszorg Rotterdam protesteerde donderdagmiddag rond 13.00 uur voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De organisaties demonstreerden tegen het gebrek aan beschermingsmiddelen in de zorg. Ook willen de demonstranten dat zorgmedewerkers wekelijks getest kunnen worden op het coronavirus.

De demonstratie was aangemeld bij de gemeente, aldus Annelou van Egmond, woordvoerder van de Haagse waarnemend burgemeester Johan Remkes.

Volgens haar werden er zo'n vijf demonstranten verwacht. De demonstranten zouden zich aan de coronamaatregelen houden en daarom werden er van te voren geen beperkingen opgelegd. De politie meldde op de hoogte te zijn van het protest en zou zo nodig maatregelen nemen.

"Nog steeds moet het overgrote deel van de zorgverleners werken zonder bescherming", schrijven de organisaties in een persbericht. "Zorgverleners moeten soms zonder mondkapjes en schorten werken. En in de thuiszorg zelfs zonder handschoenen."

Ook maken ze zich zorgen over de mantelzorgers. "Zij kunnen hun dierbare niet bezoeken, maar zien vervolgens de zorgmedewerkers onbeschermd rondlopen."

Sommige zorgbehoevenden wijzen hulp af door het gebrek aan beschermingsmiddelen, stellen de organisaties.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.