Taxichauffeurs hebben geluisterd naar het verbod om te komen demonstreren op het Malieveld dat gemeente Den Haag maandag afkondigde. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

De woordvoerder bevestigt dat er aan het begin van de middag wel extra maatregelen werden getroffen door de politie, omdat er rekening werd gehouden met het scenario dat er alsnog taxichauffeurs zouden komen opdagen.

Zo zou de A12 zijn versmald om te verhinderen dat de chauffeurs met een grote groep naar Den Haag zouden komen. Ook was er politie in de buurt van het Malieveld aanwezig om in te grijpen als dat nodig zou zijn.

De woordvoerder meldde echter dat rond 14.30 uur al dat de maatregelen weer werden afgebouwd, omdat er geen taxichauffeurs naar Den Haag waren gekomen.

Taxichauffeurs willen compensatie vanwege corona

Taxichauffeurs voelen zich in de kou staan omdat ze niet in aanmerking komen voor de compensatieregeling die door de overheid is ingesteld om de financiële gevolgen van de coronacrisis deels op te vangen.

De gemeente waarschuwde maandag dat er zou worden opgetreden tegen taxichauffeurs die ondanks het verbod toch naar het Malieveld komen om te demonstreren.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.