De gemeente Den Haag introduceert dinsdag een speciale website voor de ondersteuning van gezinnen tijdens de coronacrisis.

"Verveling en spanningen liggen op de loer. Los van alle hectiek om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen, zal er aandacht moeten zijn voor het gezin. Daar helpt deze website bij", zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.

Op de website kunnen gezinnen terecht voor informatie over verschillende onderwerpen, zoals het voorkomen van en anticiperen op mogelijke spanningen in huis; het versterken en ondersteunen van het ouderschap en het handhaven van een gezonde leefstijl.

Op de website wordt informatie van onder meer het Nederlands Jeugdinstituut, GGD en RIVM gecombineerd met ervaringen van ouders en opvoeders.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.