De gemeente Den Haag heeft een centraal telefoonnummer geopend voor inwoners die hulp nodig hebben als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus.

Mensen kunnen van het nummer gebruikmaken om vragen te stellen of voor een gesprek. Ze kunnen het bijvoorbeeld met medewerkers van de hulplijn hebben over hoe ze het beste kunnen omgaan met de sociale isolatie als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus.

De lijn is opgezet door de gemeente Den Haag in samenwerking met welzijnsorganisaties en lokale partners in de wijk. "Fijn dat mensen met vragen over het coronavirus nu op één centraal telefoonnummer terechtkunnen, of het nu gaat om maaltijdbezorging, boodschappen of gewoon een gesprek om de stilte thuis te doorbreken", zegt wethouder Kavita Parbhudayal.

Het nummer is tussen maandag en vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10.00 en 16.00 uur. Het telefoonnummer is (070) 205 30 03

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.