De Invictus Games, die van 9 tot 16 mei gepland stonden in Den Haag, worden vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld tot mei of juni van 2021.

De organisatie heeft het besluit genomen in overleg met de internationale teams en wil het zorgsysteem niet onnodig belasten door een groot internationaal publiek bij elkaar te brengen in Den Haag. Mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug en er wordt zo snel mogelijk contact met hen opgenomen, aldus de organisatie.

"Met slechts vijftig dagen te gaan voor het evenement, nemen we de juiste beslissing om alle betrokkenen te beschermen", aldus Conny Wenting, CEO van de Invictus Games Den Haag 2020.

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor (oud-)militairen die ondanks hun handicap op hoog niveau sporten. Aan de Invictus Games doen ruim vijfhonderd sporters mee uit negentien landen

De Britse prins Harry, initiatiefnemer en beschermheer van de Invictus Games, zou ook voor het evenement naar Nederland komen.