Na de nieuwe maatregelen die zondag werden afgekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het maandag rustig op straat. Zo ziet dat eruit in Den Haag.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Het kabinet besloot zondag om alsnog de scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs te sluiten. Deze maatregel geldt tot 6 april. (Foto: Regio15/Bob van Keulen)

Zondag moesten dus ook alle cafés hun deuren sluiten vanaf 18.00 uur. (Foto: Regio15/Bob van Keulen)

Door de nieuwe maatregelen zijn de straten in Den Haag erg rustig, zo ook de Geleenstraat. (Foto: Regio15/Bob van Keulen)

Op de Grote Marktstraat in het hart van Den Haag is eveneens vrijwel niemand te bekennen. (Foto: Regio15/Donny Kooistra)

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS). (Foto: Regio15/Donny Kooistra)

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.