Een grote politiemacht was maandagavond aanwezig in de Haagse wijk Duindorp, bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. Agenten in de wijk zijn met stenen en vuurwerk bekogeld. Uiteindelijk is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet om de rust te bewaren.

"Wij zijn met collega's (ME, red.) de wijk ingegaan", aldus de politiewoordvoerder. Passanten en verkeer dat op weg was naar Duindorp werd enige tijd gecontroleerd. Twee personen zijn aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren.

Op het Tesselseplein in het centrum van de wijk werden veel vuurwerkknallen gehoord, terwijl in de nabijgelegen Terschellingsestraat agenten bekogeld zouden zijn met stenen.

Het is al geruime tijd onrustig in Den Haag en Scheveningen. Begin december maakte de gemeente bekend dat de traditionele vreugdevuren die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden, dit jaar definitief niet door kunnen gaan.

Maandag werden er nog zes Hagenaars opgepakt voor het plegen van vernielingen en het organiseren van rellen in Den Haag. Een van hen zou bovendien illegaal zwaar vuurwerk onder een politiebus hebben gegooid, waardoor ten minste één agent blijvende gehoorschade opliep. Bij huiszoekingen werden honderden kilo's vuurwerk en wapens in beslag genomen.

Van opbouw tot escalatie: Vreugdevuur Scheveningen
176
Van opbouw tot escalatie: Vreugdevuur Scheveningen