De Mobiele Eenheid (ME) heeft zaterdagavond na de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II een charge uitgevoerd op een groep voetbalsupporters. Een persoon werd korte tijd vastgehouden, maar daarna weer vrijgelaten door de aanwezige agenten.

Volgens een woordvoerder van de politie Den Haag begon het na het duel onrustig te worden en zag de ME zich genoodzaakt om in te grijpen. Het is niet duidelijk van welke club de onrustige supporters fan zijn.

Nieuwssite Regio15 schrijft op Twitter dat bij de charge politiehonden zijn ingezet en deze zeker twee supporters hebben gebeten. De woordvoerder kon daar nog niet op ingaan. "Waarschijnlijk volgt zondagochtend meer informatie."

Wedstrijd eindigde in gelijkspel

De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. ADO stond na een klein uur spelen met 1-3 achter tegen de ploeg uit Tilburg, maar hield uiteindelijk een punt over na late goals van Tomás Necid en John Goossens.

ADO schiet niet veel op met het gelijkspel en blijft in de onderste regionen bungelen. De huidige zestiende plaats betekent aan het einde van het seizoen dat de ploeg play-offwedstrijden tegen degradatie moet spelen.