De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen zich opstellen rond het Malieveld tijdens het boerenprotest Agractie dinsdag, blijkt maandag na intensief overleg tussen de betrokken partijen.

De organisatie van Agractie wilde bij het grote boerenprotest aanvankelijk met 150 trekkers en 10 vrachtwagens het Malieveld op, maar daarmee ging de gemeente niet akkoord.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is blij met de gemaakte afspraken. "Ik sta pal voor het grondwettelijke demonstratierecht en ik heb er begrip voor dat de boeren morgen in Den Haag hun standpunten kenbaar willen maken."

Voor de overige voertuigen heeft de gemeente Den Haag een opstelplaats gesitueerd op het strand van Scheveningen en bij het Cars Jeans stadion. Vanaf die plekken is een shuttledienst georganiseerd naar het Malieveld.

Boeren protesteren tegen landbouwbeleid

Naar verwachting komen er dinsdag duizenden boeren naar het Malieveld om te protesteren tegen het huidige landbouwbeleid. De agrariërs zijn het onder meer oneens over de verdere inkrimping van de veestapel. Ook willen de actievoerders betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek naar CO2- en stikstofemissie.

Landbouwminister Carola Schouten heeft toegezegd de boeren op het Malieveld toe te spreken.