Een deel van de Haagse binnenstad wordt dinsdag afgesloten voor Prinsjesdag. Enkele bussen en trams rijden een aangepaste route en sommige parkeergarages zijn dicht. Lees hier welke verkeersmaatregelen worden genomen voor de derde dinsdag van september.

De Glazen Koets vertrekt om 12.45 uur vanaf de Koninklijke Stallen via de Amaliastraat en de Paleisstraat naar Paleis Noordeinde. Tot 14.30 uur wordt de route van de koets aan beide kanten afgezet.

Voetgangers kunnen tot 11.30 uur oversteken bij vlaggen die zijn geplaatst, maar na die tijd zijn de voetgangersplaatsen volledig afgesloten. De gemeente plaatst hekken bij deze straten.

Na Paleis Noordeinde rijdt de Glazen Koets verder naar het Binnenhof via de Heulstraat, Lange Voorhout en de Korte Vijverberg.

Trams en bussen rijden aangepaste route

Tramlijnen 1, 15, 16 en 17 rijden een aangepaste route, evenals bussen 22, 24 en 28. Deze dag vervallen ook verschillende haltes in de stad tussen 9.00 en 18.00 uur.

Vanaf het centraal station rijden tramlijnen 2, 3, 4 en 6 naar het Spui.

Parkeergarages tijdelijk dicht

In verband met Prinsjesdag zijn enkele parkeergarages tijdelijk gesloten. De garage op het Plein is dicht van 6.00 tot 15.00 uur, de garage op de Heulstraat tussen 10.00 en 15.00 uur en de garage op Tournooiveld van 6.00 tot 16.00 uur.

Bewoners van de binnenstad kunnen dinsdag hun auto niet parkeren in het centrum, parkeervergunningen zijn tijdelijk geldig op andere locaties.