De Amerikaanse zangeres Pink geeft zondag 11 augustus een concert op het Malieveld in Den Haag. Het concert heeft gevolgen voor de bereikbaarheid in Den Haag.

Het Malieveld is tussen maandag 5 en woensdag 14 augustus afgesloten vanwege de op- en afbouw van het terrein. De gemeente laat weten dat De Koekamp wel open blijft.

Openbaar vervoer

De hele dag stoppen er geen trams op de haltes Malieveld (Bosbrug) en Dr. Kuyperstraat van tram 9. Als vervanging voor deze haltes, gelden Javabrug en Centraal Station.

Verder rijden de lijnbussen van HTM vanaf 21.00 uur een andere route rondom het Malieveld. De halte Korte Voorhout van tram 15 en 16 is tussen 22.00 uur en 1.00 uur niet in gebruik.

Wegafsluitingen

Om de bezoekersstromen veilig te laten verlopen, heeft de gemeente verschillende maatregelen getroffen. Tussen 13.00 en 1.00 uur is de Bezuidenhoutseweg, tussen de Prinsessegracht en de Boslaan dicht. Hetzelfde geldt voor de Kiss & Ride locatie op de Prinsessegracht. Tussen 15.00 en 1.00 uur is de Koningskade, vanaf de Zuid Hollandlaan tot de Koningstunnel niet te bereiken.

De APCOA Parking Malieveld is op zondag gesloten. Q-Pak CS New Babylon is bereikbaar vanaf de Boslaan.

Festivalterrein

De hekken van het terrein gaan zondag om 16.00 uur open voor concertbezoekers. Vanaf dan is er ook een dj die muziek draait.

Het eerste optreden is om 19.00 uur en het concert van Pink eindigt om 23.00 uur.