Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep opnieuw een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur geëist tegen een vrouwelijke politieagent (41). Zij schoot in Hoogkerk vier keer op een onschuldige man die een bevel tot stoppen negeerde.

De rechtbank veroordeelde de agent eerder tot dezelfde straf als de huidige eis van het OM voor poging tot zware mishandeling. Hoewel de man niet gewond raakte, handelde de verdachte volgens de rechter in strijd met de ambtsinstructie voor het gebruiken van een dienstwapen.

De advocaat stelde echter dat de rechtbank haar had moeten vrijspreken omdat er geen sprake zou zijn geweest van opzet. De agent ging dan ook in hoger beroep.

De politie zocht op 8 april 2017 in de Uranusstraat in Hoogkerk een verdachte van huiselijk geweld. Daarbij zou die met een vuurwapen hebben gedreigd, waarna hij de woning zou hebben verlaten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de man als bijrijder in een auto vertrokken.

Agent zag iemand die voldeed aan signalement

Even later zag de agent op de Minervalaan iemand die voldeed aan het signalement rijden op een scooter. Zij maande de man tot stoppen en trok haar dienstwapen. Vervolgens loste ze enkele schoten omdat hij zou hebben geweigerd te voldoen aan haar bevel.

De verdachte van het huiselijk geweldsincident heeft zich later op eigen initiatief gemeld bij de politie en is gehoord.