Het ondernemersgala Den Haag heeft zaterdagavond in de hal van het gemeentehuis 150.350 euro opgeleverd. Dit heeft organisator en producent Peter Boelhouwer van DB Evenementen bekend gemaakt. De opbrengst van het gala gaat naar UNICEF Den Haag en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Naast loten verkocht de organisatie tijdens het 'charity diner' ook verschillende veilingitems. Een tochtje RIB-varen van Scheveningen naar Rotterdam en terug met eten en drinken samen met kok Herman den Blijker leverde het meest geld op. Hierop werd liefst 9.500 euro geboden.

Ook de uitnodiging van Allie Simonis (van de bekende viszaken) en Renata Brabander (Rabobank) om met 28 personen naar Sail op Scheveningen te komen kon rekenen op een "substantieel" bedrag. Daarnaast werd veel geboden op een avond dineren met Richard de Mos, de wethouder en leider van Groep De Mos.

Burgemeester Pauline Krikke sprak het gezelschap van 38 tafels toe. Het thema van het evenement was dit jaar 'Rembrandt en de Gouden Eeuw'.