Bij de stemlocatie in de Eerste Kamer in Den Haag zijn twee extra stemhokjes geplaatst vanwege drukte. Het is voor het eerst dat er in de Eerste Kamer worden gestemd.

Inmiddels hebben hier al ruim duizend mensen hun stem uitgebracht. Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer deelde als lid van het stembureau enkele uren de stembiljetten uit.

Om 7.30 uur stonden mensen al te wachten om hun stem te mogen uitbrengen, aldus een woordvoerder van de Eerste Kamer. "De meesten komen uit Den Haag, maar er zijn ook mensen die speciaal naar de Eerste Kamer komen om te stemmen."

Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer deelde als lid van het stembureau enkele uren de stembiljetten uit.

Kiezers stemmen in de Noenzaal. Het stemhokje staat onder het schilderij De Grootmoedigheid van Scipio van Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. Het stembureau is open tot 21.00 uur.

De gemeente Den Haag wil meer bijzondere locaties waar kiezers hun stem kunnen uitbrengen. Ze hopen zo de opkomst te verhogen.

Er kan ook in de Tweede Kamer worden gestemd. Daar staan de stemhokje bij de ingang aan de Pleinzijde. Hier is zo'n tweehonderd keer gestemd.