Een 58-jarige man die ervan wordt verdacht als pastor van een Ghanese kerk in Den Haag jarenlang twee destijds minderjarige meisjes seksueel te hebben misbruikt, blijft in de cel. De rechtbank in Den Haag wees een verzoek af van de raadsman van verdachte Rans D. om zijn voorarrest op te heffen.

D. ontkent stellig dat hij de aangeefsters, destijds buurmeisjes en ook lid van de kerk, heeft misbruikt, zo herhaalde hij woensdag tijdens de derde inleidende zitting. Obstakel in de zaak is de vertaling van een gesprek van D. waarin hij in het Ghanees zijn excuses zou hebben gemaakt tegenover kerkleden. Dat was opgenomen op een bandje.

Maar volgens de verdachte was dat geen bekentenis. Zijn advocaat heeft de vertaling door een tolk in twijfel getrokken en eist een nieuwe. Dat is lastig, omdat er bijna geen tolken zijn. Toch moet er een nieuwe vertaling komen, besloot de rechtbank.

Het misbruik, waaronder seksueel binnendringen, zou zijn gebeurd tussen 2001 en 2016. Het begon volgens de aangeefsters toen ze nog klein waren.

D. zit al negen maanden vast. Hij wilde uit de cel, omdat hij vindt dat hij onterecht vastzit en zijn familie en de kerk hem nodig hebben.