De Haagse recherche heeft woensdagavond vier mannen aangehouden op verdenking van afpersing, gijzeling en poging tot ontvoering. De poging ontvoering van een 36-jarige Hagenaar vond zaterdag 16 februari plaats en de afpersing van een 47-jarige Hagenaar op maandagavond 18 februari.

De opgepakte mannen zijn 23, 26, 27 en 30 jaar oud en komen uit Den Haag. De politie kwam de verdachten mede op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen.

De mislukte ontvoeringspoging van een 36-jarige Hagenaar gebeurde op 16 februari rond 18.30 uur in Rijswijk. Toen de man terugliep naar zijn flat werd hij aangevallen door drie mannen. Door zich hevig te verzetten lukte het de aanvallers niet om de man in een bus te duwen.

Dezelfde mannen drongen op 18 februari de woning in van een 47-jarige man. De mannen eisten een groot geldbedrag en de auto van de man. De Hagenaar werd meegenomen door de mannen en reden met hem in zijn auto door Den Haag om hem op die manier geld te laten geven. Pas enkele uren later werd de Hagenaar uit de auto gezet. De auto werd meegenomen door de mannen, meldt de politie.