De politie heeft donderdag in Sittard een 32-jarige man uit Den Haag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de steekincidenten aan de Van Alkemadelaan en De Mildestraat.

Het eerste steekincident vond plaats op woensdagavond rond 19.15 uur, toen een tienerjongen in zijn arm werd gestoken op de Van Alkemadelaan. Volgens een politiewoordvoerder was de aanleiding van het incident dat de verdachte de fiets van de jongen dreigde lek te prikken.

Toen de jongen daar wat van zei, zou hij zijn gestoken. Hij was in staat zelf naar het ziekenhuis te gaan, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De verdachte rende na het incident weg.

Een kwartier later, rond 19.30 uur, werd een hardloper op de De Mildestraat gestoken. Ook de hardloper ging zelf naar het ziekenhuis, waar hij de politie belde.

Politie startte grootschalig onderzoek

Na de steekincidenten startte de politie een grootschalig onderzoek, waarbij gebruik werd gemaakt van Burgernet. Die actie leverde veel tips op over de identiteit van een mogelijke verdachte, wat uiteindelijk leidde tot zijn verblijfplaats in Sittard.

Het is niet bekend waar de man precies van wordt verdacht. Zijn betrokkenheid bij de steekincidenten wordt onderzocht.