Het EVA-team van de politie heeft vrijdagochtend, een 46-jarige vrouw en 48-jarige man, aangehouden in een woning aan de Fischerstraat.

De vrouw werd in 2017 door de Hoge Raad veroordeeld voor een gevangenisstraf van 630 dagen vanwege mensenhandel. De man werd in deze zaak voor dezelfde straf en straffeit veroordeeld. Zij moeten nu alsnog hun straf uitzitten. Het EVA-team hield op dezelfde ochtend ook nog een 41-jarige man aan op het hoofdbureau in Den Haag.

De man was vorige maand veroordeeld door de rechtbank in Den Haag tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk voor Opiumwetdelicten en deelname aan een criminele organisatie. De man hield zich sinds vorige maand schuil voor de politie, maar kwam zich nu alsnog melden bij de politie. Ook hij moet zijn opgelegde straf alsnog uitzitten.

Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie spoort veroordeelden op die aan een al opgelegde straf proberen te ontkomen, zodat ze alsnog kunnen worden aangehouden.