Het aantal meldingen van autobranden in Den Haag is vorig jaar fors gestegen. In Den Haag werden na Amsterdam en Rotterdam de meeste auto's in brand gestoken. Den Haag heeft de grootste absolute stijging van het aantal autobranden.

In Den Haag waren afgelopen jaar 197 autobranden, ten opzichte van 121 in 2017. In Amsterdam waren dat er 299, gevolgd door 241 in Rotterdam. 

Het Verbond van Verzekeraars uitte eerder al zijn zorgen over het grote aantal branden, die veelal zijn aangestoken. De koepel raadt mensen onder meer aan hun auto dicht bij een lantaarnpaal te zetten, omdat het licht pyromanen kan afschrikken.

In de meeste gevallen worden de auto's in brand gestoken door pyromanen of door criminelen die hun sporen willen uitwissen. Bijna alle branden gebeuren 's nachts. Autobranden door technische problemen komen niet veel voor, aldus het verbond.

Stijging van 23 procent

Ruim 5.500 keer werd via het landelijke P2000-netwerk een alarmering gestuurd, een stijging van 23 procent ten opzichte van 2017.

In het overzicht van de site Alarmeringen.nl zijn brandmeldingen als gevolg van ongevallen en op snelwegen niet meegenomen.