De Regentenkamer gaat verder in het Koorenhuis. Dankzij samenwerking met het Koorenhuis, gemeente Den Haag en Pro Jazz kan het platform voor jazzmuzikanten blijven bestaan.

De voormalige kerk aan de Cort Heyligersstraat waarin de Regentenkamer al zeven jaar gevestigd is, gaat plat. Woningcorporatie Staedion gaat er woningen bouwen.

Daarom startte Thea van Loon, oprichtster van jazzpodium de Regentenkamer, begin dit jaar een zoektocht naar een nieuw onderkomen. Die zoektocht heeft nu een resultaat opgeleverd.

Wethouder Robert van Asten van Cultuur is blij met deze oplossing: "De Regentenkamer is echt een begrip voor jazzminnend Den Haag. Een prachtige ontmoetingsplek waar jonge muzikanten zichzelf kunnen laten zien, maar waar ook regelmatig een grote naam staat. Fijn dat dit nu zo samenkomt met ProJazz in het Koorenhuis."

Programmering wordt afgetrapt op 10 januari

Op 10 januari vindt de aftrap van de programmering van de Regentenkamer in het Koorenhuis plaats en wordt het nieuwe jaar ingeluid. Het programma start om 19.00 uur met het Simio Jazz Trio later op de avond gevolgd door een optreden van de Haagse jazztrompettist Michael Varekamp en band.

De officiële opening vindt om 20.30 uur in de grote zaal plaats. Vanaf 24 januari wordt gestart met concerten op de donderdag- en de vrijdagavond.