Maximaal honderd mensen van de 'Gele Hesjes' mogen demonsteren op het Plein in Den Haag. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke besloten. De beweging deed een verzoek bij de gemeente Den Haag. Vorige week werd er geprotesteerd op het Binnenhof.

Krikke stelt een limiet aan het aantal mensen dat mag gaan demonsteren, omdat het Plein door de vele terrassen, horeca, publiek en de smalle aanrijroutes voor hulpdiensten niet geschikt is voor protesten van meer dan honderd personen. Het is daardoor voor hulpdiensten lastig om eventueel in te grijpen als dat nodig is. Zodra er meer mensen komen mag de burgemeester maatregelen nemen zodat agenten kunnen ingrijpen.

Vorige week werd er ook al geprotesteerd door 'Gele Hesjes'. Zij deden dat op het Binnenhof, maar dat gebied werd door de politie afgesloten. De betogers werden naar het Malieveld gestuurd, dat geregeld als demonstratiegebied wordt aangewezen. Er werden drie mensen aangehouden.

De betogers willen onder andere dat premier Mark Rutte aftreedt, de pensioenleeftijd terug naar 65 jaar gaat en dat er een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico komt.