De politie heeft zondagmiddag een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling op het Veluweplein die zaterdagochtend plaatsvond.

De meldkamer kreeg rond 2.00 uur een melding van een vernieling van een ruit aan de Marktweg. Na het maken van de melding besloot de melder zelf te gaan kijken en zag hij een onbekende man bij een kapotte ruit van een woning staan.

Vervolgens rende de verdachte weg en renden twee andere mannen achter hem aan. Daarna ontstond een vechtpartij tussen de drie mannen, waarbij een man de andere twee mannen bedreigde met een scherp voorwerp.

Dit was voor de twee mannen reden om de verdachte te schoppen en te slaan, terwijl hij op de grond lag op de kruising van het Veluweplein met de Schalk Burgerstraat en de Hoefkade.

Politie vond verdachte na buurtonderzoek

Daarna stelde de politie een onderzoek in. Toen agenten in een buurtonderzoek in de buurt van de Marktweg diverse personen in een woning controleerde, ontdekten ze dat een 34-jarige man zijn DNA nog moest afstaan.

Daarop werd hij aangehouden. Op het bureau werd duidelijk dat de man sterke gelijkenis had met één van de verdachten op het filmpje van de mishandeling dat op het internet rondgaat.

De 34-jarige man is verhoord en aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij openlijk geweld en zware mishandeling.

De politie is nog steeds op zoek naar het slachtoffer en een tweede verdachte.