De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), heeft woensdag een 44-jarige man aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Onder meer werden drie woningen in Den Haag doorzocht en is beslag gelegd op auto's, contant geld en horloges.

Ook woningen in Vlaardingen en Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao werden doorzocht, meldt de FIOD donderdag.

De verdachte was directielid van een investeringsfonds dat in levensverzekeringen belegde. De verdachte en dit fonds werden in 2009 failliet verklaard. Autoriteiten konden een deel van de inleg in het fonds niet achterhalen en vermoeden daarom dat de verdachte deze inleg voor zichzelf heeft gehouden. Beleggers hebben tientallen miljoen euro's verloren hierdoor.

De FIOD meldt dat de man, ondanks het faillissement, toch een luxueus leven lijkt te leven en hiervoor gebruik maakt van constructies die zijn inkomen kunnen verhullen. De FIOD onderzoekt de zaak.

De opsporingsdienst heeft in Den Haag en Vlaardingen vijf auto's inbeslaggenomen, waaronder een Mercedes en een Porsche. Bijna 66.000 euro contant geld, dure horloges, bitcoin en administratie werden ingenomen. In Duitsland en Curaçao werd ook administratie ingenomen.