Het college van B&W gaat onderzoeken bij welke gebouwen in Den Haag de vereiste 'BubbleDeck bouw-techniek' is gehanteerd. Dit onderzoek gaat gespecificeerd per locatie aangeven bij welke Haagse gebouwen deze techniek is toegepast. 

Het stadsbestuur krijgt al langer kritiek over de status van betonvloeren van enkele ministeries. Ook stijgt het aantal vragen over de betonvloeren bij hoogbouw.

Raadslid Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag) heeft de kwestie voor de tweede keer aan de kaak gesteld, vooral omdat na de second opinion van TNO het advies volgde om nog meer delen van de verdiepingen van de toren Binnenlandse Zaken te sluiten.

Eerder had het stadsbestuur hem geantwoord dat "Wanneer er sprake is van gevaar, de gemeente handelend zou optreden om de veiligheid te waarborgen". Dat moment moet volgens Dubbelaar nu toch wel actueel zijn.

Hoogbouw met lichte vloerconstructies

De problemen spelen volgens Hart voor Den Haag onder meer bij het grote, gerenoveerde verzamelministerie aan de Rijnstraat, de torens van Binnenlandse Zaken en Justitie aan de Turfmarkt, de nieuwe Hoge Raad aan het Korte Voorhout en Europol aan de Eisenhowerlaan.

Bij al deze gebouwen zijn lichte vloerconstructies toegepast van het 'BubbleDeck'-systeem, die blijken niet goed aan te sluiten op de rest van de constructie.

Eerder heeft NU.nl gemeld dat Cobiax verantwoordelijk is voor de bouw-techniek, maar dit blijkt niet te kloppen. Deze techniek is van BubbleDeck.