Een grote delegatie van het kabinet was maandag aanwezig bij de Franse ambassade in Den Haag om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te herdenken. Om 12.00 uur werd een minuut stilte gehouden.
 

Bij de ambassade was ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag aanwezig. Asscher heeft een korte verklaring afgelegd, waarin hij stelde dat Parijs in deze dagen van rouw "in ons aller hart" is. 

Asscher: "Wij voelen ons verbonden met de Parijzenaars en het hele Franse volk. Nederland huilt met u. Nederland rouwt met u. En wij voelen ons verbonden in vastberadenheid. In de overtuiging dat extremistisch geweld en blinde terreur het nooit mogen en nooit zullen winnen van vrijheid en democratie."

Ook de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen en de Franse ambassadeur Laurent Pic spraken bij de ambassade. Na afloop van de plechtigheid tekenden ze het condoleanceregister.

Premier Mark Rutte is met staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) op weg naar Zuid-Afrika voor een eendaags bezoek aan dat land. Het bezoek is met een dag ingekort. Van Dam blijft wel langer om de handelsmissie te leiden.