Elf relschoppers die in Den Haag zijn aangehouden in verband met de ongeregeldheden in de Schilderswijk, blijven langer vastzitten. 

Zes blijven in ieder geval vastzitten tot 15 juli, maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

Bij vijf anderen stelde de rechter-commissaris vast dat ze terecht zijn aangehouden. Zij blijven vooralsnog voor maximaal zes dagen vastzitten. Alle elf worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Momenteel zitten er volgens het OM nog zestien mensen vast, onder wie de elf verdachten. Maandag worden opnieuw verdachten aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Samenscholingsverbod

In de nacht van donderdag op vrijdag arresteerde de politie een kleine tweehonderd mensen. De meesten werden opgepakt om dat ze het samenscholingsverbod negeerden. Alle aangehouden personen hebben de nacht in een politiecel doorgebracht. Overtreders van het samenscholingsverbod hebben een boete gekregen.

Relschoppers die verdacht worden van misdrijven zoals geweldpleging, bedreiging en vernieling komen voor de rechter. Het Openbaar Ministerie heeft momenteel 72 zaken in behandeling in verband met de ongeregeldheden.