Omdat Den Haag de komende weken gaststad is van het WK beachvolleybal, zijn er in de stad drie grote spandoeken opgehangen naast het centraal station. 

Twee daarvan werden dinsdag geplaatst aan het oude ministerie van VROM. Het derde spandoek hangt bij een nabijgelegen tramhalte.

De grote spandoeken zijn gemaakt met graffiti en laten Marleen van Iersel en Alexander Brouwer zien, de uit Den Haag afkomstige spelers die deelnemen aan het WK.

Daarnaast is er een drijvend beachvolleybalstadion gebouwd, midden op de Hofvijver, naast het Torentje van premier Mark Rutte. Daar kunnen straks 5.500 toeschouwers zitten.

Evenementen

Vanwege het WK zijn een paar evenementen om het toernooi heen. Zo wil Den Haag zaterdag het wereldrecord beachvolleybal verbreken. Het is de bedoeling dat liefhebbers honderden wedstrijden tegelijk spelen op het strand van Scheveningen.

Den Haag is gaststad voor de openingswedstrijd, de halve finales en de finales van het WK. De andere wedstrijden worden gespeeld in Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn.