De recherche heeft vijf Haagse jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar aangehouden. Hiermee denkt zij meerdere straatroven in Den Haag en Rijswijk te hebben opgelost.

Dat maakte de politie woensdag bekend.

Twee van de aangehouden verdachten (15 en 16 jaar) worden verdacht van betrokkenheid bij in ieder geval twee overvallen in Den Haag en één in Rijswijk. De andere drie worden verdacht van het afpersen en beroven van een minderjarig familielid. 

In januari van dit jaar werden binnen enkele dagen meerdere straatroven gepleegd in Den Haag West. De eerste beroving vond plaats op 23 januari op de Archimedesstraat. Twee jongens van 13 en 15 jaar werden met een mes bedreigd en beroofd van hun telefoons en kleingeld.

Zes dagen later werd een 14-jarige zwakbegaafde jongen uit Den Haag tegen de muur gezet en beroofd van zijn telefoon op de 2e Schuytstraat. In Rijswijk werd een soortgelijke roofoverval gepleegd.

Onrust

De straatroven zorgden voor onrust in de buurt, omdat ze niet ver van elkaar en binnen een paar dagen gepleegd werden. Via buurtonderzoeken, getuigenoproepen en aandacht in het regionale opsporingsprogramma Team West werden de verdachten opgespoord. 

De politie gaat nog verder met het onderzoek.