Treinreizigers kunnen volgende week tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op de Haagse treinstations Den Haag Centraal en Holland Spoor hun stem uitbrengen.

Op beide stations kunnen reizigers van 7.30 uur tot 21.00 uur stemmen. Op Den Haag Centraal staat een stembureau in de stationshal. Op Holland Spoor moeten reizigers bij de wachtruimte op perron drie en vier zijn.

Dat liet de NS woensdag weten. In totaal richten gemeenten in 58 stations stembureaus in.

De NS raadt reizende stemmers op 18 maart aan eerder van huis te gaan in verband met de verwachte drukte op de stembureaus. De bureaus kennen vaak extra ruime openingstijden.

Reizigers kunnen voor de Provinciale Staten op een station in hun eigen gemeente stemmen maar met een aangevraagde kiezerspas kunnen ze dat in de hele provincie doen. Voor de gelijktijdige verkiezingen van de waterschappen kunnen andere regels gelden omdat de grenzen daarvan kunnen afwijken van die van de provincie.

Geografische gebieden

"Het gaat om twee verkiezingen die twee verschillende geografische gebieden betreffen", aldus een woordvoerster van de Kiesraad. "Kiezers kunnen op hun stempassen zien hoe dit per gemeente is geregeld." 

Het stemlokaal op het station van Castricum gaat om 5.00 uur als eerste van de reeks open.

Hierom draaien de provinciale verkiezingen l Stemhulp: Bepaal uw politieke voorkeur