Een supporter van de voetbalclub Alphense Boys krijgt honderd dagen celstraf waarvan 53 dagen voorwaardelijk, voor het schoppen en stompen van spelers en toeschouwers tijdens de voetbalwedstrijd tegen Haaglandia op 2 juni 2013.

Dat meldt het gerechtshof Den Haag woensdag.

De 23-jarige man krijgt tevens een verbod om wedstrijden van de club uit Alphen aan den Rijn de komende twee jaar bij te wonen. Twee andere personen hebben taakstraffen gekregen vanwege de ongeregeldheden rondom de wedstrijd.

Een 22-jarige man krijgt een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en honderd uur taakstraf voor het schoppen en stompen. Een 19-jarige man heeft 40 uur taakstraf opgelegd gekregen. Beide personen hebben tevens een verbod gekregen om gedurende twee jaar wedstrijden te bezoeken van Alphense club.

Ook stond een 23-jarige speler van Haaglandia terecht, de man heeft geen straf opgelegd gekregen door de rechtbank. De speler heeft een tegenstander van Alphense Boys gestompt, nadat hij werd aangevallen door een groep spelers en toeschouwers. Het hof vindt het aannemelijk dat hij zich door die aanval ernstig bedreigd kon voelen.