Een 17-jarige verdachte die zondag werd aangehouden in Den Haag, wist kortstondig in zijn ondergoed te ontsnappen van de politie.

De verdachte werd op straat herkend door onopvallend geklede agenten. De 17-jarige jongen werd gezocht voor betrokkenheid bij een inbraak eerder dit jaar.

De verdachte ging er snel vandoor toen de agent hem wilde aanhouden. Een korte achtervolging werd daarop ingezet dwars door het Westeinde ziekenhuis het centrum in.

Het 14-jarige broertje van de verdachte voegde zich bij de verdachte en probeerde de agent met geweld op afstand te houden. De broers boden dusdanig veel weerstand dat één van de agenten gewond raakte bij de aanhouding, de man heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. De agent moest zijn vuurwapen trekken om het duo onder controle te krijgen.

Ontsnappingspoging

Eenmaal in de politiecel klaagde de 17-jarige jongen dat hij zich niet goed voelde. Een arts adviseerde vervolgens dat de jongen naar het ziekenhuis moest voor een controle.

Ondanks politiebegeleiding wist de jongen in het ziekenhuis met enkel zijn ondergoed aan alsnog te ontsnappen. Door een zoekactie van de aanwezige politie kon de jongen snel weer gepakt worden.