Go Ahead Eafgles was zondagavond op eigen veld met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag, dat zich niet ten onrechte beklaagde over de arbitrage. 
 

Door de krappe zege klom de club uit Deventer over de Haagse formatie, die al zeven opeenvolgende duels zonder overwinning is, naar de veertiende plaats.

De grote belangen van de wedstrijd in de onderste regionen van de eredivisie waren aan het spel af te zien. Beide ploegen toonden veel strijdlust, maar weinig kwaliteit.

Vijf minuten voor de rust liet topscorer Michiel Kramer zich namens ADO even zien. Eerst stuitte hij in vrije positie op doelman Mickey van der Hart, kort daarna trapte hij richting het vijandelijke doel lelijk mis.

Bij de Eagles was nieuwkomer Wesley Verhoek tegen zijn Haagse jeugdliefde lange tijd onzichtbaar. In de 41e minuut zette de huurling van Feyenoord centraal in de aanval even sterk door.

Hij tikte de bal tegen de arm van de glijdende verdediger Vito Wormgoor aan en zag tot zijn grote blijdschap arbiter Ed Janssen naar de stip wijzen. De nogal overdreven rode kaart voor Wormgoor zorgde voor veel onvrede en onbegrip bij ADO. Jop van der Linden liet zich er niet door afleiden en benutte de strafschop koelbloedig: 1-0.

Na rust verzuimde Go Ahead afstand te nemen van het vrijwel machteloze ADO. Met name Marnix Kolder en Deniz Turuc lieten enkele opgelegde kansen liggen.