Rijkswaterstaat gaat in januari 700.000 kubieke meter zand aanbrengen langs de kust van Scheveningen.

Dat meldt Rijkswaterstaat maandag in een persbericht.

Reden voor het ophogen van het strand is het feit dat het zand sneller verdwijnt, sinds de versterking van de kust van de populaire kustplaats in 2009 en 2010.

Destijds werd een nieuwe dijk aangelegd onder de boulevard van Scheveningen, waarbij ook het strand flink werd uitgebouwd. Doordat dit deel van de kust uitsteekt, is de invloed van de wind en de zeestroming groter. 

Rijkswaterstaat start op 5 januari 2015 met het kustonderhoud, waarna de werkzaamheden ruim een maand zullen duren. Het werk gaat volgens Rijkswaterstaat 24 uur per dag en zeven dagen per week door. Half februari moet het verhoogde strand weer helemaal klaar voor gebruik zijn.

Bezoekers

Strandbezoekers kunnen tijdens de werkzaamheden volgens Rijkswaterstaat "gewoon" op het strand recreëren. Het werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd, waarbij telkens een gedeelte wordt afgezet met hekken. Alleen dat werkterrein is verboden gebied.

Surfers moeten tijdens de werkzaamheden afstand houden tot het werkschip. Ook kan het aanbrengen van nieuw zand van invloed zijn op de stroming en golfcondities.

De werkzaamheden vinden plaats in het gebied vanaf het Noordelijk Havenhoofd tot net voorbij de Pier.