Doordat een behulpzame man uit Den Haag vrijdagmorgen zijn fiets afstond aan agenten, wist de politie twee mannen aan te houden die even daarvoor uit een woning waren gevlucht.

De politie is nu naar deze man op zoek.

Hennepkwekerij

De agenten gingen naar aanleiding van een anonieme melding rond half negen naar een woning aan de Marktweg in Den Haag. Hier zou mogelijk een hennepkwekerij zijn. Ter plaatse bleek de deur van de woning open en gingen agenten de woning in.

Op dat moment zagen zij twee mannen de achterzijde de woning uitrennen. De politie zette direct de achtervolging in. Onderweg bood de behulpzame, maar helaas onbekend gebleven, man zijn fiets aan. Met behulp van deze fiets kon de politie de twee verdachten en uiteindelijk aanhouden.

Bedanken

De agenten hebben de fiets teruggegeven aan de man, zonder hem te bedanken en zijn gegevens te noteren. De politie laat weten alsnog graag met deze man in contact te komen om dit alsnog doen. De man reed op het Til Burgmanplantsoen op een grijze damesfiets met kinderzitjes. Hij had twee kinderen bij zich, die hij in snel van de fiets heeft gehaald. De man is tussen de dertig en veertig jaar oud.