Den Haag komt waarschijnlijk met een papieren vervoersbewijs waarmee toeristen meerdere dagen de tram en bus kunnen gebruiken.

Dat schrijft Omroep West woensdag.

Toeristen moeten nu nog steeds een dagkaart of anonieme OV-chipkaart aanschaffen voor hun reis met het Haagse openbaar vervoer. Het idee van de papieren kaart komt van de lokale D66.

De partij denkt dat het nieuwe vervoersbewijs de stad aantrekkelijker maakt voor toeristen. De burgemeester en wethouders zijn het hiermee eens en gaan praten met HTM over de invoering hiervan. Andere grote steden bieden al langer een meerdaagse toeristenkaart aan.

"Den Haag wil graag dat toeristen de stad bezoeken", stelt D66-raadslid Mehmet Eser. "Veel toeristen maken gebruik van het openbaar vervoer om door een stad te reizen. Dan moet je het hen ook zo makkelijk mogelijk maken. Gelukkig gaat dat nu gebeuren."

HTM ziet de invoering van een papieren meerdaagsekaart wel zitten, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Om toeristen tegemoet te komen is momenteel al een dagkaart ingevoerd die goedkoper is dan een OV-chipkaart.