De politie ziet elk jaar het aantal inbraken stijgen tijdens de zomermaanden. Welke gemeenten hebben te maken gehad met een inbraakgolf?

Gemiddeld hebben inbrekers 112,1 keer per dag hun slag geslagen tijdens het derde kwartaal. Het aantal geslaagde inbraken verschilt echter sterk per gemeente. Dat blijkt uit gegevens van de politie.

Zo is er in de maanden juli, augustus en september geen enkele dag waarop Amsterdam en Rotterdam vrij zijn van geslaagde inbraken. Den Haag telt slechts drie inbraakvrije dagen. 

Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn volledig vrij gebleven, net als Kapelle en Millingen aan de Rijn. Op Texel waren vier geslaagde inbraken.

Inbraakgolf

Ook zijn er verschillen in de periode waarin de inbraken worden gepleegd. In Culemborg en Heemstede zijn alle inbraken in juli en augustus gepleegd en is september inbraakvrij. Zoetermeer kent juist meer inbraken in september dan in juli en augustus samen.

Zutphen en Hoogeveen kenden begin juli een inbraakgolf. Daar werden in die maand respectievelijk 7 en 9 negen dagen achter elkaar inbraken gepleegd. In Alkmaar lijken de weekeinden in september een geliefde tijd. Alleen op zaterdag 20 september was er geen inbraak.

Beweeg na het selecteren van een gemeente de muis over de kalender voor meer informatie.