De Belgische economie groeit verder. Het ging in het derde kwartaal om 0,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) ten opzichte van het voorgaande kwartaal. 

Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank woensdag.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 gaat het om een stijging met 0,4 procent. De Belgische economie groeide in het tweede kwartaal al met 0,2 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar.

België is een van de eerste eurolanden met een raming voor de groei in het afgelopen kwartaal. Volgens econoom Philippe Ledent van ING zijn de positieve cijfers van België een goed teken voor de hele eurozone. "Als zeer open economie heeft België waarschijnlijk geprofiteerd van groei in buurlanden, voornamelijk Duitsland", stelde hij.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt op 14 november met de eerste raming voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie in het derde kwartaal. Die dag worden ook cijfers over onder meer de Duitse economie en de groei in de hele eurozone gepresenteerd.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van BelgoStat. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Yarno Ritzen