Het overheidstekort van Griekenland was vorig jaar kleiner dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe raming die Europees statistiekbureau Eurostat maandag heeft gepubliceerd.

Het tekort van Griekenland kwam volgens de nieuwe schatting vorig jaar uit op 9 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In april werd voor 2012 nog een gat van 10 procent op de Griekse begroting gemeld.

Het tekort werd verkleind door een gunstigere inschatting over de bedragen die het steunfonds voor Griekse banken kan terugverdienen op problematische beleggingen van Griekse banken.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Eurostat. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Yarno Ritzen

Het Ierse tekort was met 8,2 procent 0,6 procentpunt groter dan eerder gedacht. Dit komt onder meer doordat het moment waarop de opbrengsten van een telecomveiling worden geboekt werd verschoven. Het Nederlandse tekort in 2012 week met 4,1 procent niet af van de eerdere raming.