De werkloosheid in Griekenland is verder opgelopen. In juni zat 27,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Een maand eerder was dat nog 27,6 procent.

Dat meldde het nationale statistiekbureau Elstat donderdag.

De werkloosheid in Griekenland stapelt record op record als gevolg van de diepe recessie waar het land al 6 jaar in verkeert. De Griekse vakbonden stelden vorige week dat het herstel van de arbeidsmarkt zeker 20 jaar zal duren.

Een lichtpuntje is wellicht dat de situatie voor jongeren iets minder uitzichtloos lijkt te zijn geworden. De jeugdwerkloosheid, die in mei nog op bijna 65 procent lag, is in juni afgenomen tot 58,8 procent.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Elstat. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Jongeren

Mogelijk komt dat doordat veel jongeren een vakantiebaantje hebben gevonden in de toeristische sector.

De krant Naftemporiki wist donderdag te melden dat de Griekse regering haar economische verwachtingen heeft verhoogd. Ook dat zou samenhangen met een herstel van het toerisme.

Voor 2013 wordt nu volgens het dagblad uitgegaan van een krimp van 3,7 tot 3,8 procent, tegen een eerdere raming van 4,5 procent. Voor volgend jaar zou een groei van circa 1 procent worden voorzien. Dat was eerder 0,6 procent. Naftemporiki noemde geen bronnen.

Dossier Griekenland | Dossier schuldencrisis