Nederland heeft in juli 1,1 procent meer aan goederen geëxporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is vrijwel even hoog als in mei en juni. Dat maakte Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.

Het statistiekbureau spreekt van een ''bescheiden groei''. De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 35,5 miljard euro. Dat is 2,6 procent meer dan een jaar eerder.

De import nam in juli met 1,4 procent af, blijkt uit de cijfers. In juni was er nog sprake van een toename van 1,2 procent. De waarde van de ingevoerde goederen kromp met 0,3 procent tot 32,1 miljard euro.

Het handelsoverschot bedroeg 3,4 miljard euro. Dat is 1 miljard euro meer dan in juli vorig jaar. De waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. Dit jaar had juli een werkdag meer dan in 2012.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Yarno Ritzen

Dranken

De in- en uitvoerwaarde van voeding en dranken was fors hoger dan een jaar eerder. Daarentegen was de handelswaarde van chemische producten lager.

Volgens het CBS nam vooral de import uit landen buiten de EU sterk in waarde af. De uitvoer naar deze landen groeide juist.