Het NUdatablog maakt zelf verzamelde spreadsheets doorzoekbaar en bruikbaar. U kunt uw eigen ontdekkingen doen in deze gegevens.

Het dagelijkse nieuws bestaat vaak uit cijfers. Het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft regelmatig nieuwe statistieken uit, Eurostat doet dit op Europees niveau. NU.nl verzamelt zelf ook regelmatig data om grafieken mee te maken of om eigen nieuws te maken.

Deze informatie moet wat ons betreft voor iedereen beschikbaar zijn. In de onderstaande tabel kunt u deze gegevens doorzoeken.

NU.nl maakt de gegevens beschikbaar onder een CC BY-SA licentie. Dat betekent dat u de gegevens zelf mag gebruiken, ook voor commerciële doeleinden. Het enige dat u daarvoor terug moet doen, is een bronvermelding met een link naar dit blog en de data wederom onder CC BY-SA-licentie beschikbaar maken.

In de spreadsheets wordt uitgelegd hoe u de bronvermelding correct kunt doen.

Als u interessante ontdekkingen doet of een fout ontdekt, dan kunt u contact opnemen met jerry@nu.nl. Ook kunt u via dit mailadres tips achterlaten voor datasets die niet in het onderstaande overzicht staan.